A është Eusoria një vend i sigurt?

Siguria e klientëve tanë është thelbësore për ne. Asnjëherë nuk do t’i shesim ose sigurojmë informacionet tuaja për një palë të tretë. Ju lutemi referojuni politikës sonë të privatësisë për informacion shtesë.

Cilat metoda pagese pranoni?

Cash on delivery

Karta krediti / debiti dhe pagesa PayPal.

Si mund të bëj pagesa duke përdorur Cash on Delivery? Si funksionon?

Paratë i dorëzohen korrierit në momentin që merrni porosinë.

Si mund të bëj pagesa duke përdorur PayPal? Si funksionon?

PayPal është mënyra më e lehtë për të bërë pagesa në internet. Ndërsa kontrolloni porosinë tuaj, do të ridrejtoheni në faqen e internetit të PayPal. Sigurohuni të plotësoni detajet e sakta për përpunimin e shpejtë dhe pa telashe. Pas një pagese të suksesshme me PayPal, do të gjenerohet automatikisht në sistemin Eusoria për porosinë tuaj. .

Si mund të bëj pagesa duke përdorur karta krediti / debiti?

Eusoria ndërmerr shumë hapa aktivë për të siguruar sigurinë absolute të kartave tuaja të kreditit / debitit dhe informacionit personal. Ne përpunojmë të gjitha shitjet e kartave të kreditit / debitit përmes një procesori plotësisht të siguruar dhe me reputacion të pagesave të palëve të treta dhe NUK mbajmë informacione të plota të kartës së kreditit ose regjistrim. Pas një pagese të suksesshme të palës së tretë,do të gjenerohet automatikisht në sistemin Eusoria për porosinë tuaj.

Si ta kthej porosinë time?

Për ndonjë arsye, ju mund ta ktheni porosinë tuaj brenda 14 ditëve nga data e blerjeve të mbërritura, duke vizituar faqen e politikës së kthimit. Ju lutemi rishikoni termat dhe kushtet në faqen tonë të kthimit për informacion shtesë rreth mallrave të kthimit. Në varësi të arsyes së kthimit ju mund të jeni përgjegjës për transportin dhe trajtimin e tarifave.

Si mund ta këmbej porosinë time?

Ne ofrojmë shkëmbime direkte.Jeni të lutur të na vizitoni në dyqanin tonë, Nëse dëshironi të shkëmbeni mallra, ju kërkojmë që të vendosni një porosi të re për zëvendësimin e mallrave, ju lutemi vizitoni faqen e kthimit për informacion shtesë.

Si mund ta anuloj ose ndryshoj porosinë time?

Sapo të vendosni porosinë tuaj ne fillojmë ta përpunojmë atë. Prandaj, ne nuk jemi në gjendje të ndryshojmë ose anulojmë porosinë.

Nuk i kam marrë të gjitha produktet që kam porositur ose kam marrë mallra të gabuara.

Ju lutemi vizitoni faqen e mundësisë së kthimit dhe ne do të korrigjojmë çështjen menjëherë.

Si t’i kthej produktet me defekt?

Ju mund ta ktheni porosinë tuaj brenda 48 orëve nga marrja e porosisë nëse ato janë të dëmtuara. Do të merrni mallra zëvendësimi përmes të njëjtit shërbim të transportit që keni zgjedhur gjatë kontrollit.

Sa kohë do më marrë për të marrë porosinë time?

Datat e vlerësuara të dorëzimit janë dhënë gjatë kontrollit, ju lutemi për informacion shtesë vizitoni faqet tona të Politikës së Dorëzimit.

Mund të dërgoni ndërkombëtarisht ose të përpunoni karta krediti ndërkombëtare?

Po, ne ofrojmë transport ndërkombëtar dhe pranojmë pagesa ndërkombëtare.

Po sikur të porosisja diçka dhe nuk është në dispozicion?

Ne do të heqim artikujve që nuk janë gjëndje. Por për arsye të ndryshme ne qoftë se produktet janë te listuara ne faqen tonë dhe nuk janë gjendje ne do ju kominikojmë menjëhere për porosisë tuaj, dhe sigurisht nuk do paguani për produktin.

A ka një numër minimal të porositjes?

Ne nuk kemi një numër minimale të porosisë.

Me kë mund të kontaktoj nëse kam nevojë për ndihmë tjetër?

Ekipi ynë miqësor i shërbimit ndaj klientit mund të kontaktohet duke e dërguar me email eusoria.info@gmail.com. Ju mund të prisni një përgjigje brenda 48 orëve të punës.

Kur mund ta pres porosinë time?

Ne përpiqemi të bëjmë më të mirën për të ofruar porosinë tuaj brenda 24 orëve. Porositë e vendosura gjatë fundjavave ose festave do të përpunohen ditën tjetër të punës. Do të jeni të sigurt që do të merrni cilësinë më të mirë dhe artikujt e markave të reja gjithmonë!

Nuk mund të pres porosinë time? Mund të më jepni një azhurnim të statusit në të?

Nëse dëshironi të pyesni për një porosi që keni bërë tashmë, ju lutemi shikoni statusin e porosisë tuaj duke përdorur menunë e sipërm të djathtë për t’u regjistruar në llogarinë tuaj. Ju lutemi lexoni gjithashtu përgjigjet e pyetjeve më të zakonshme pikërisht këtu në seksionin FAQ.

Po kërkoj detaje të mëtejshme mbi materialet dhe montimet?

Ju lutemi vini re se mund të gjeni informacione të hollësishme në lidhje me materialet dhe montimin në faqen e produktit të secilit artikull. Klikoni në skedën “material dhe montim” për të arritur në faqen ku mund të gjeni gjithçka që duhet të dini rreth materialit dhe si të varni dhe instaloni produktin tuaj.

Nuk kam marre nje konfirmim porosie?

Ju lutemi kontrolloni e-mailin tuaj në spam. Nëse nuk mund ta gjesh konfirmimin në kutinë tënde ose në dosjen tënde të spamit, ka të ngjarë që të keni bërë një gabim shtypjeje në adresën tuaj të postës elektronike. Vërtetimi i porosisë ju dërgohet automatikisht brenda pak minutash nga përfundimi i porosisë tuaj.

Pse nuk funksionon kodi i zbritjes?

Sigurohuni që të kopjoni kodin e saktë të zbritjes dhe të merrni parasysh shkronja të mundshme kapitale.

A është e mundur të shohësh produktet përpara se t’i blej?

Ne shesim të gjitha artikujt tonë në internet dhe në dyqanin aktual të shitjes me pakicë të cilin mund ta vizitoni.